Sponsoren

vrijdag 31 augustus 2012

Lotto Decca Cup

Van 25 tot en met 27 augustus heeft Team Nutswerk de 3-daagse wedstrijd Lotto Decca Cup gereden.

Er mochten zeven dames starten. Namens Team Nutswerk stonden Iris, Henriette, Joukje, Wendy en Steffi aan de start. Om het team compleet te maken reden er twee gastrensters mee. Rotem uit Israel en Margriet uit Denemarken.
Zaterdag 25 augustus, de eerste dag met start in Nijlen, werd gekenmerkt door veel valpartijen waarvan enkele met ernstige verwondingen. Gelukkig werd team Nutswerk deze keer gespaard. Wendy was helaas nog niet voldoende hersteld van een eerdere valpartij en moest de strijd staken.
De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een eindsprint waarin de Nutswerk rensters in het peloton eindigden.

In tegenstelling tot de rit van zaterdag, waar veel gevallen werd, gaf zondag een totaal ander wedstrijdbeeld. Voor de start in Dendermonde regende het hard en stond er veel wind. Of dat de oorzaak was van een zeer matte koers is niet met zekerheid vast te stellen. De dames hebben de hele wedstrijd in een gesloten peloton rondgereden!
Ook nu werd er gesprint voor de zege waarbij onze rensters wederom in het peloton eindigden. Behalve Iris, zij moest de wedstrijd verlaten door materiaalpech.

Maandag werd er gestart in Geraardsbergen, een zeer lastige rit waarbij 4 keer de muur beklommen moest worden. Het peloton viel dan ook al snel in groepen en groepjes uit elkaar. De Nutswerk dames hebben die maandag weer een goede ervaring opgedaan en zijn netjes gefinished.

W.K. Valkenburg
Voor Rotem was het een goede voorbereiding op het WK van 23 september in Valkenburg waar ze de kleuren van Israel zal verdedigen. Rotem zit inmiddels in Zwitserland voor een training. Margriet rijdt in Frankrijk de Ronde van de Ardeche.

Team Nutswerk heeft hiermee het seizoen voor wat betreft meerdaagse wedstrijden beëindigd. Er wordt nu getraind voor het NCK ploegentijdrit waar een 2e plaats verdedigd moet worden. Wel zullen er nog tot eind september eendaags wedstrijden gereden worden in Belgie en Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten