Sponsoren

zondag 19 augustus 2012

Steffi 2e en Ines 9e plek in De Klinge

Zaterdag 18 augustus, Criterium De Klinge, Sint Gillis Waas.

Ines in de aanval, Steffi 2e.

Zaterdag 18 augustus, een snikhete dag, eigenlijk geen weer om topsport te bedrijven vonden de rensters zelf ook. Toch waren er meer dan 50 deelneemsters die in het Belgisch/Nederlandse grensdorp hun rugnummer kwamen afhalen. De wedstrijd was 93 kilometer lang verdeeld over 13 ronden.
De aankomst lag op het einde van een kasseien-strook van enkele honderden meters.

Aanval
Na enkele ronden ging Ines in de aanval en had op een gegeven moment een voorsprong van meer dan één minuut op de achtervolgende groep. Mede doordat Steffi afstopte en achter iedereen aansprong die wilde demarreren kon Ines haar voorsprong vier ronden volhouden.
Uiteindelijk waren het de rensters van Sengers die achter Ines aan gingen en het gat bijna dichtreden.


Voordat er een hergroepering onstondt  sprongen in eerste instantie 13 rensters uit de achtervolgende groep weg, die even daarna nog met drie andere rensters werd aangevuld zodat 16 rensters voor de winst zouden gaan. Althans dat werd gedacht maar door het gebeuk van Steffi, Jolien d'hoore en Lensy Deboudt  scheurde deze groep in twee delen en reden ze met acht rensters de finale in. Steffi kwam als eerste uit de laatste bocht en werd geklopt door de Belgisch Kampioene, Jolien D'hoore.
Een sterke koers van Steffi met de tweede plaats en een prima negende plaats voor Ines. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten