Sponsoren

maandag 25 juni 2012

Nederlands kampioenschap in Kerkrade
In Kerkrade reden de vrouwen het N.K.op zaterdag. Afstand: 114 kilometer in 11 ronden waarvan in elke ronde ruim drie kilometer geklommen moest worden. De zwaarste beklimmingen waren de Mont Chevre (12%) en Duivels Bosch met een gemiddelde van 18% en een piek van 20%. Een week geleden werd het zanderige bospad van het Duivels Bosch speciaal voor dit kampioenschap geasfalteerd!  Het parcours bestond verder uit een aantal technische (gevaarlijke) afdalingen met hoge snelheden en haakse bochten.  

4 Dames van Nutswerk gestart: Wendy Versluis, Ines Klok, Melanie en Henriette Woering. Verzorger Rene, ploegleider Frank
Direct in de eerste ronde ontstond ‘n  kopgroep van vier met Vos en van Vleuten van de Rabo- ploeg, Brand van AA-Drink en Pieters van Argos. In de daarop volgende ronden ontstonden er een aantal groepjes  die later in de koers bij een achterstand van tien minuten of meer uit koers werden gehaald. Henriette moest na vier ronden stoppen. Fysiek was Henriëtte nog niet helemaal in orde. Zij liep enkele weken geleden een hersenschudding op door een zware val.  ‘’Op zich al een prestatie dat ze dan toch van start durfde te gaan op dit NK” zegt Frank Geensen die de rensters die dag bijstond.
Wendy werd na 5 ronden uit koers gehaald. Zij was de beste klimster van haar groepje maar was nog wat huiverig in de afdalingen vanwege haar recente valpartij en bijna valpartij. 
 Ines en Melanie werden na zes ronden uit de koers gehaald. Beiden werden het slachtoffer van het koersverloop, omdat de koers na de eerste ronde eigenlijk al beslist was. Gezien de goede vorm waarin beide rensters momenteel verkeren hadden ze er meer van verwacht. 
‘’Maar zowel Ines als Melanie verkeren in goede vorm en gaan de komende periode zeker nog mooie uitslagen rijden’’, voorspelt Frank. 
Volgens Frank was het parcours te zwaar. ‘’Uiteindelijk zijn er slechts 16 dames in dezelfde ronde gefinisht, met de nummer 5 op ruim 9 minuten. Naar mijn mening, en die van vele anderen, is dit parcours  niet alleen te zwaar voor een NK maar daarnaast ook te gevaarlijk. Gisteren hadden we het geluk dat het droog bleef.  Kijken wat de profs er van gaan maken”.
Allen hebben gereden met veel inzet. Ze hebben een goede ervaring opgedaan voor de volgende NK's doordat deze op hetzelfde parcours gaan plaats vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten