Sponsoren

zondag 11 maart 2012

Terugblik twee eerste weken Team Nutswerk

De eerste twee weken van het seizoen kwam Team Nutswerk 5 keer in actie. Na de omloop het Nieuwsblad en de GP Samyn, reed Team Nutswerk de afgelopen week de omloop van het Hageland, Drentse acht van Dwingeloo en de ronde van Oostduinkerke.

De omloop van Hageland en de Drentse acht was afzien tussen de wereldtop. Ondanks een aantal valpartijen liet Team Nutswerk met name in het begin zich goed zien in de omloop van het Hageland. In de finale komen we tegen de wereldtop nog wat tekort. Baukje Doedee uit Driewegen en Tara Gins konden zich tot in de finale in het peloton handhaven. Ook in de Drentse acht was het weer veel vallen en opstaan. Ines Klok uit Rockanje kwam alweer voor de tweede keer dit seizoen door een valpartij in moeilijkheden. Pech, pech pech. Henriette Woering finishte hier in het peloton en mocht op zaterdag met de nationale selectie de Wereldbeker in Drenthe rijden. De rest van de ploeg reed de ronde van Oostduinkerke. Wegkapitein Joukje Braam uit Dordrecht reed van de derde tot de 10e ronde in een kopgroep van 4 met 3 profs. Bij het terugkomen van het peloton miste we in de laatste ronde de beslissende ontsnapping. In de sprint kwamen we iets tekort.

De dames klasseerden zich achtereenvolgens als 15e Wendy Versluis uit Kapelle, 22e Ines Klok uit Rockanje, Shauni Corthout (B) 26e, Lisa Bogaert (B) 32e, Baukje Doedée uit Driewegen 37e. Verder in het peloton Tara Gins (B), Joukje Braam en Christel Janssen uit Biggekerke.

De komende week staat voor Team Nutswerk de belangrijke wedstrijd de Omloop van Strijen in de Hoeksche Waard op de kalender. Een wedstrijd waar bijna de voltallige ploeg aan de start zal staan om iemand op het podium te krijgen. Vorig jaar vielen we net buiten het podium met een vierde plek, dus dit jaar is het doel om hoger te eindigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten