Sponsoren

maandag 8 oktober 2012

Team Nutswerk 4e op NCK 2012 - 29 september

Ines, Joukje, Henriette en Marissa zijn op een prima vierde plaats geëindigd tijdens de nationale Clubkampioenschappen op de weg in het Groningse Zoutkamp. Net geen podiumplek maar wel lieten de dames 21 teams achter zich. De verschillen met team GRC- Jan van Arkel die 3e werden bedroeg slechts 21 seconden. De overwinning ging naar team WV-Alcmaria Victrix uit Alkmaar in een tijd van 46:29.81.

Treintje
Ploegleider Frank Geensen was dan ook zeer tevreden. ,, Ze hebben goed gereden. Er is constant gereden met een hoog beenritme, wat ervoor zorgde dat het soepel draaide. Het treintje liep goed mede doordat er steeds na de beurt op kop achteraan goed werd aangehaakt zonder dat er gaten vielen. Ook de bochten werden goed genomen. Soms moest er wat risico genomen worden maar dat is een kwestie van durven. En dat hebben ze prima gedaan. We hebben voor de training van deze wedstrijd ondersteuning gehad van oud-beroepsrenner Antoine Goense, die bij Jan Raas heeft gereden en een WK ploegentijdrit heeft gereden. Dat heeft zeker z’n effect gehad’’.

Natuurlijk was er direct na de wedstrijd teleurstelling doordat het podium net niet gehaald werd. Maar later overheerste de tevredenheid. 4e worden op slechts 21 seconden van het brons en 51 seconden na de winnaars (met sterke rensters die op het hoogste niveau acteren) is een mooie uitslag die door het Nutswerk viertal dan ook als positief werd ervaren.
,, Van de huidige ploeg maakte slechts een renster deel uit van de ploeg die vorig jaar tweede werd. Dat geeft aan dat we als Team Nutswerk over een brede sterke selectie beschikken. Jammer genoeg had Joukje een mindere dag maar ze heeft ondanks alles het beste gegeven ten dienste van de ploeg’’, aldus Frank. 


Aan de andere kant heeft Team Nutswerk dit seizoen al veel aan Joukje te danken, zij is immers de renster met de meeste podiumplekken en 2 overwinningen. Alle vier zijn ze tot het uiterste gegaan. Een mooie opsteker voor het einde van het seizoen.  ,,Het is niet anders’’ beaamt Joukje.  ,,Maar inderdaad, die vierde plek pakken ze ons niet meer af. En het geeft ons wel weer de mogelijkheid om het volgend jaar beter te doen en dan wel het podium te halen’’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten