Sponsoren

maandag 2 juli 2012

2 juli - Grote Prijs van de Moere, Watervliet.

In een  sfeervolle ambiance in het centrum van Watervliet werd maandagavond 2 juli de Grote Prijs Van de Moere gereden. Na de meisjes nieuwelingen en de jongens nieuwelingen was het om 18.00 uur de beurt aan de Dames Elite. Voor deze koers van 84 kilometer hadden 58 rensters zich ingeschreven waaronder Christel Janssen en Wendy Versluis. Al in de eerste ronde was er een ontsnapping van een (1) renster maar het peloton liet dat niet toe. Zowel Wendy als Christel waren al meteen vooraan in het peloton te vinden en trokken de boel mede op gang. Dat resulteerde in een hergroepering. In de vierde ronde reden twee rensters weg, de Belgische Kampioene en Bronzen medaille winnares op het WK veldrijden, Sanne Cant van Team Ciclismo Mundial en Els Belmans van  Topsport Vlaanderen-Ridley 2012. Hun voorsprong groeide gestaag ondanks de inspanningen van het peloton. Met nog vijf ronden te gaan kwam het peloton met een jagende Wendy voorbij. Twee ronden later was het Christel die aan bel trok. Maar de twee leidsters bleven weg  en bij de bel voor de laatste ronde was de achterstand van het peloton ruim twee minuten. Intussen was er wel een succesvolle ontsnapping van Anisha Vekemans uit het peloton. Het talrijke publiek maakte zich op voor een sprint tussen de twee koplopers maar helaas liet de fiets van Sanne Cant haar op dat moment in de steek zodat Els Belmans als eerste de finish bereikte. Zij was wel zo sportief om dat in het interview na de wedstrijd aan te kaarten. Anisha Vekemans, eveneens van  Topsport Vlaanderen-Ridley 2012 werd derde. Twee minuten na de winnares kwam het peloton over de streep. Christel werd 27e en Wendy 34e. Een leuke wedstrijd voor het publiek met veel initiatief van de Nutswerk rensters.